Vikingreservat på Gjerå

Følgt av 24 medlemmar.

Kvifor vikingreservat, vikinghus på Gjerå i Løvikja.

I Møre og Romsdal er det etablert eitt vikinglag, Møre Frie Vikingar, Kampgruppa til Møre frie vikingar, (Møre leidang). Langbogelaget Skade.
Vestnes kommune er sentral i fylket og eitt viking-reservat med langhus og småhus vil kunne være samlande for vikingar, historiske handverkarar, blankvåpengruppe® og historiske bogeskyttarar, samt arkeologar og andre historisk interesserte menneske som vil prøve ut slike.

Med eitt hus kan ein auke interessa for Levande historie, og etablere levande arkeologisk, historisk miljø med utprøving av teoriar. Ein kan støtte etablering av levande historisk handverksmiljø og levandegjere lokal historie på ein spennande måte. Ein kan etablere samarbeid med Kultursekken og arrangere kurs for barn og unge. Ein kan samarbeide med Vestnes kommune. Gjermundnes vidaregåande skule og alle gode krefter.

Ein kan ta i mot vanskeleg stilte elevar, Ungdom med såkalla problematferd,og skuleelevar elles. Ein kan og arrangere fylke og eventuelt noregsmeisterskap i bogeskyting, (historiske bogar). Arrangere historiske festivalar, ta i mot reisande vikingar, samt lokale historiske handverkarar sentralt i Møre og Romsdal.
Med eit langhus i Tresfjorden kan ein gi turistar og andre ei oppleving av levande kulturhistorie på lokal basis. Meir om sona

Origo Vikingreservat på Gjerå er ei sone på Origo. Les meir

Vinterblot, Midtvinterfest

Som vanlig vert det midtvinterblot oppe på Gjerå mellom jol og nyttår. Denne gangen blir det måndag 27.12 Oppmøte i løpet av dagen og samling oppe i skogen kl 18.00 I år satsar vi på eit meir barnevenlig arrangemang og difor har vi ikkje satt aldresgrense på deltaking. Som gode vikingar passar vi på liten og stor.
Alle deltakarar tar med seg mat til langbord etter blotet og vi koser oss til ut på natta.
Vis DU vil delta meld då ifrå til Skafti på mobil. 93650601 innan 23.12.

Vist 189 gonger. Følgt av 1 person.

Kommentarar

Desverre er Blotet, vinterfesten avlyst grunnet kulde og dårlig påmelding. Vi får ta igjen til våren.

Synd det ble avlyst.Hørtes artig ut og spennende.Vi er jo vikinger.

Velkomen skal du være Anne-Grete til sia. Vikingar jå, men -16 laus snø over meter djup og vind. Det er ikkje noe lur kombinasjon, vis ein ikkje vil bli sjuk.
Vi tar igjen samlinga ein anna gang.

Annonse