Viser arkivet for oktober, 2008

Stein

25.10.2008

I dag har eg drevet med henting av stein til kistemuren vi skal ha til kokehuset. Måtte gi meg etter ei lei vridning i ryggen, men fortsetter i morra. I kveld er det opp til sterk storm. Var inne på Gjerå og der var det stille nede på boplassen. Oppe i furuskogen var det mye susing og urolig, så eg må sikkert ha meg ein tur opp ditt med motorsaga i morra, eller i starten av neste veke. Kan hende det er noen velt.

25.10.2008 — Men materiale til kistemuren

Ny Dugnadshelg/ Haloweenfeiring på Gjerå

Klar for ei annleis halloween-feiring? Meld deg då straks på neste vikingsamling i Løvikja som er fredag, laurdag og søndag 31. oktober – 2. november. Oppmøte fredag ettermiddag frå ca. kl. 18.00. Kokehuset kjem frå Tingvoll litt seinare på kvelden, så høvdingen, jarlen og læremeisteren er ikkje til stades før litt seinare utpå kvelden.

Vi skal finne på spennande aktivitetar, både for dei som er interessert i å arbeide med tre, stein og med tekstil. For dei sistnemnde blir det ei lita innføring i broderiteknikkar frå vikingtida. Har du lyst til å prøve, ta med stoff (gjerne linstoff), brodergarn (gjerne tynt ullgarn) og synål med spiss. Ta også med syboge om du har, og redskap til påteikning av mønster.

No er løa begynt å bli klar til bruk, så vi kan sitje der og arbeide under tak. Men veldig varmt er det nok ikkje, så hugs varme klede. Sjå på vêrmeldinga, og hugs og arbeidsklede som passar til vêret. Laurdag blir det felles middag, elles tek ein med det ein treng som vanlig.

Send melding til meg snarastvis du har lyst til å være med,og dere vikingar. Også VIS DERE IKKJE KJEM tlf. 99332902.

Disablot

I morra kveld og natt er det fullmåne. Då vert det Disablot på Gjerå. Vis du er i nærheita og ønsker å delta er du velkomen. Bare vær der frå kl 20.

Og velkomen skal du være.

Løa tjalda

12.10.2008

Nå er løa ferdig tjalda. Det vil si. Eg har kledd den innvendig med gråmelerte speidarteppe for å halde det meste av vinden vekk. Knallfint :) Nå er neste prosjekt, å lage innvendig tak, og to nye bord. Ta vekk elektrisk lys og få opp fleire stearinlys. Då er vikingløa klar.

Dugnadshelg

Ei vellykka dugnadshelg er over. Sjøl om vi ikkje var mange som møtte opp vart det eitt nytt bord i løa, som nå står fram som ein samlingsplass for vikinglaget.
Vi fikk besøk av ei gravemaskin og fikk gravd og jevna ut området der kokehuset skal stå. Lørdag kveld feiret vi oppstarten av bygningsarbeidet med rådyrsteik og rødvin. Tusen takk skal dere ha som brukte helga.