Viser arkivet for mai, 2008

Eit stort steg for ein reisande viking

Nå har eg tatt det store steget og etablert enkeltmannsforetak, Vikingliv. S.Helgason. Mye av tida mi dei siste tre vekene har gått i og lage bedriftsplan, skrive budsjett og sjå framover. Det har vært mye arbeid men veldig lærerikt. Foretaket skal stå for bygging av vikingreservatet Gjerå, samt ha ansvaret for drift og opplegg på området i lag med møre frie vikingar og andre intereserte.
Så vis du vil, ha ein kveld i vikingånd, kanskje bursdagsfeiring eller fest, lære handverksteknikkar basert på tre, skinn, bein eller horn og kulturhistorie. lære om boge, både making og sikkerheit, eller trommemaking, osv. Eller kanskje du har andre ynskjer då er det bare og ta kontakt på elektronisk post til skafti@online.no eller leggja igjen ei melding då tar eg kontakt. Vi blir sikkert einige.

Sikkringskurs i blankvåpen, kokeomn og teoretisk kurs i plantefarging

Helga 3-4 mai var det fleire kurs på vegne av Møre frie inne på Gjerå i Løvikja. i løpet av helga car det samla ca 20 vikingar som deltok på samlinga med stor iver. Nå vert neste aktivitet ein marknad på Løkja i Sunndalen månedskiftet mai/juni. Bilder seinar